LED therapie

Led therapie wordt in de cosmetische geneeskunde gebruikt voor huidverjonging en algemene huidverbetering

Verbetering van de stevigheid, soepelheid en elasticiteit van de huid. Vermindering van fijne rimpels. Bevordering van de natuurlijke cellulaire activiteit van de huid.

Wat doet LED licht met je huid?

Het stimuleert de huid vormende cellen, neutraliseert acné, remt ontstekingsprocessen, versnelt de genezing van chronische wonden, stimuleert collageen vormende cellen en groeifactoren.

-Wondgenezing: Via onderzoek is aangetoond dat LED-therapie de celproliferatie in normale menselijke cellen aanzienlijk stimuleren, wondomvang verminderen en de wondsluiting versnellen, de genezing van huidtransplantaten versnellen en de genezing van chronische wonden versnellen.

-Acne: Bij het gebruik van het LED-licht zullen zowel de inflammatoire acne als de niet ontstoken acneletsels verminderd worden. 

-Ontsteking: Door bepaalde trauma’s zoals (blootstelling aan zonlicht) zullen bepaalde enzymen in de huid oxideren. Studies tonen aan de LED-therapie ontstekingsremmende eigenschappen heeft en de oplossing van roodheid versnelt.

-Fotoverjonging: Wanneer we ouder worden begint het collageen in de huid af te breken, hierdoor ontstaan rimpels. De zon, zwaartekracht en hormonen kunnen het verouderingsproces versnellen. LED-therapie kan helpen het tekort aan collageen te herstellen door de synthese van nieuw collageen te stimuleren. 

 

LED-therapie is niet alleen effectief, maar ook pijnloos en aangenaam, zonder herstelperiode.

LED kan ook worden gebruikt bij mensen van verschillende etniciteiten en huidtypes.

 

Waar is LED-therapie goed voor?

Lichttherapie door middel van LED is super veelzijdig, het helpt bij tal van huidproblemen. Denk aan het doden van bacteriën die acne veroorzaken, het normaliseren van de talgproductie of het verminderen van lijntjes en rimpels. Het helpt ook bij het verminderen van roodheid, ontstekingen, pigmentvlekjes en het verbetert de bloedcirculatie en de teint van je huid.

Hoe voelt LED-therapie aan?

De eerste paar minuten is even verschieten omdat de LED-lichten fel lijken. Het is bewezen dat LED-licht de gebruikers helpt in een meditatieve toestand te komen. Jouw ogen zijn bedekt met een bril. Van de behandeling zelf zal je niets voelen omdat LED-licht geen warmte afgeeft. Deze therapie is dus de perfecte manier om je geest even tot rust te laten komen.

Hoe vaak doe je LED-therapie best?

1 a 2 keer per week is aangeraden

Wat kan je verwachten na de LED-therapie behandeling?

Vollere, heldere huid, huidskleur en textuur worden geëgaliseerd, rimpels, fijne lijntjes en huidverslapping worden verminderd, acne genezing wordt versneld.

Wanneer mag je geen LED-therapie doen?

Bij zwangerschap en epilepsie, fotoallergie en geneesmiddelen die lichtgevoeligheid bevorderen. Vermijd ook lichttherapie wanneer je steroïden of cortisone-injecties gebruikt.

Is LED-therapie gevaarlijk?

Nee!

Light Emitting Diode is de afkorting van LED. Bij de LED-behandeling wordt er gebruik gemaakt van licht maar wees niet bang want er is een verschil tussen LED en laser. Het voornaamste onderscheid tussen de twee is de manier hoe lichtenergie geleverd wordt. In tegenstelling tot lasers geven LED’s een zachtere verspreiding van dezelfde golflengten van licht bij een aanzienlijk lagere energie-output. Dit wil zeggen dat LED’s niet genoeg vermogen hebben om weefselbeschadiging te veroorzaken.

Mag ik Make-up dragen bij LED-therapie?

Hoewel u altijd wordt aangeraden uw gezicht te wassen voor een lichttherapiebehandeling, mag make-up de effecten van de LED-lampen niet verstoren. Er is slechts één uitzondering. Als uw foundation, of iets anders op uw gezicht, zonnebrandcrème bevat, zal het een deel van de lichtgolven blokkeren. Hoewel zonnebrandcrème ontworpen is om UVA- en UVB-licht te blokkeren, blokkeert het ook andere vormen, zoals LED's. Dus ook al bevatten rood en infrarood licht geen UV, ze dringen niet door make-up met SPF heen.